Utrpení tříbí charakter - a když si hodíte na bedra tyto stroje, charakter z vás bude přímo prýštit. Pot teda taky. Možná i slzy. Titáni vyvanulých časů důstojně čnící nade vší fototechnikou dneška a kolosy lámající stativy a páteře těch, co je nosí.


Sváteční časy si žádají sváteční článek. Něco mimořádně neobyčejného - titána vyvanulých dob a velmistra zašlých umění. Pevněji sevřete punč, dámy nechť potlačí výkřik, páni uctivě smeknou. Přichází Sinar.

Rádi byste německou Linhof Super Techniku, ale nechce se vám za ni solit? Řešením je britská Linhof Super Technika! Doporučuje 10/10 Angličanů, 0/10 Němců, 9/10 zubařů a 1/1 Jiří Zouharů.

Komplikovaný název, ale jednoduchý stroj. Reportážní iterace z dlouhé a vznešené pokrevní linie, jež po dekády neotřesitelně dominovala svému odvětví.

#1 FKD 13x18cm

29.08.2023

Na vaše poprvé se nezapomíná. Konečně ho přestanete doma do zblbnutí leštit a ohrabávat, ale najdete odhodlání vytáhnout ho venku a za zvědavého očumování kolemjdoucích postavit. Mne se to povedlo na hřbitově a nešlo o nic jiného než dřeváka FKD 13x18cm.